SzüretiNapok – Sajtóhír

Vissza a főoldalra! > Produkció hír > SzüretiNapok – Sajtóhír

A bor és a kultúra igaz kapcsolatát ápolva ismét megrendezésre kerül Gyöngyös Fő terén szeptember 16 és 18 között a Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál.

Az idén másodszor beintegrálódó Fehérbor Fesztivál erősíti azt a szemléletet, miszerint Magyarország nemzeti itala egyértelműen a bor. A Mátrai Borvidék kétség kívül az egyik legnagyobb múlttal rendelkező ismert, kedvelt…

Idén ősszel megint többet adunk. Borvidékünk legkiválóbb borászai által előtérbe kerülnek a zamatos, illatos, könnyed Mátrai borok. Ehhez gasztronómiai különlegességeket ajánlunk.

Szeptember 16-án pénteken a Puky Árpád utcában az idén először az Ízek Sorában megtalálhatjuk Gyöngyös színvonalas éttermeit, ahol az illatos gyümölcsös Mátrai fehérborokkal harmonizáló ételeket kóstolhatják meg.

Szombaton délután ismét megrendezésre kerül a Görgényi László Szüreti Szabadtéri Gulyásfőző Verseny neves zsűri részvételével: Fűszeres Eszter (fuszereslelek.hu), Jókuti András (vilagevo.hu), Stiller Tamás (schef.hu), Nagy Zoltán királyi főszakács, Kósa László a TDM elnök. A főzőverseny jelentkezési lapja innen letölthető. —> LETÖLTÉS

A borvidéken született Pataki Zita és Klausmann Viktor vezényletével a borpódiumon – hogy közel hozzuk az élvezeteket – és a nagyszínpadon igényes műsorszámok teszik teljessé az élményt, többek között: kiscsillag Szabó Ádám, Kishúg és Szalóki Ági, Vivat Bachuss, Balkán Fanatik, Vastag Csaba és Mészáros Árpád Zsolt.
A kulturális és folklór programok mellett népi iparművészeket és a vasárnap legnagyobb eseményét a Szüreti Felvonulást láthatják.

A Mátrai Borvidékről résztvevő borászok:

Abasári Bormanufaktúra

Ákos Pince

Bakkhosz Bt.

Bárdos és Fia Pincészet

Borpalota Borászat és Szőlőbirtok

Danubiana Kft.

Euronix Kft. – Mark’O Pince

Karma2

Károly Róbert Pincészet  Kft.

Kovács Pince

Koncsos Borház

Laczkó Borászat

Mátrai Borok Háza

Mészáros Pincészet

„Nagyrédei Szőlők” Kft.

Pálinkás Pincészet

Rostás Pince

Solybor Kft. – Nyilas Pincészet

Bövebb infó: www.feherborfesztival.hu


Írja meg véleményét Ön is!